mustikka-go-mediakit_service-teaser

Mustikko GO 2

Viime viikolla Suomen mediassa keskusteltiin siitä, miksi nuoret keräävät pokémoneja eivätkä marjoja. Helsingin Sanomissa julkaistiin kaksikin aihetta käsitellyttä, laajalti jaettua mielipidekirjoitusta (täällä ja täällä). Nyt.fi otti osaa keskusteluun jutulla, jossa asiantuntijat totesivat nuorison poimivan marjoja jopa enemmän kuin koskaan ennen. DEBATTIA SEURASIVAT MYÖS veljekset Jyri ja Karri Rasinmäki. 26-vuotiaalla Jyrillä ja 23-vuotiaalla Karrilla on yhteinen […]

Viime viikolla Suomen mediassa keskusteltiin siitä, miksi nuoret keräävät pokémoneja eivätkä marjoja. Helsingin Sanomissa julkaistiin kaksikin aihetta käsitellyttä, laajalti jaettua mielipidekirjoitusta (täällä ja täällä).

Nyt.fi otti osaa keskusteluun jutulla, jossa asiantuntijat totesivat nuorison poimivan marjoja jopa enemmän kuin koskaan ennen.

DEBATTIA SEURASIVAT MYÖS veljekset Jyri ja Karri Rasinmäki. 26-vuotiaalla Jyrillä ja 23-vuotiaalla Karrilla on yhteinen firma, joka suunnittelee ja kehittää digitaalisia palveluja.

”Meistä se marjakeskustelu oli hauska juttu. Alettiin miettiä heti, että eiväthän marjanpoiminta ja Pokémon Gon pelaaminen mitenkään sulje toisiaan pois” Jyri Rasinmäki kertoo.

Aivoriihen tuloksena oli Pokémon Gon ja mustikanpoiminnan yhdistävä sovellus, nimeltään tietysti Mustikka Go.

NETTISOVELLUS ON VIELÄ KEHITYSVAIHEESSA: veljekset julkistivat Mustikka Go -nettisivun pari päivää sitten ja pyytävät sovelluksesta kiinnostuneita ihmisiä liittymään sitä kautta sähköpostilistalleen. Rekisteröityneitä on Karri Rasinmäen mukaan jo kolmisensataa.

Myös eri mediat kuten Karjalainen ja Iltalehti ovat tehneet Mustikka Gosta juttuja – kiinnostusta siis löytyy.

Kun sovellus on valmis, sen pitäisi Rasinmäkien mukaan toimia Pokémon Gon tapaan. Sivustolla on siis Googlen dataa hyödyntävä kartta, jossa näkyisivät lähellä olevat paikat, joista todennäköisesti löytyy mustikoita.